Yoga docent word je met deze opleidingen

Ben jij gepassioneerd over yoga en wil je graag jouw kennis en ervaring delen met anderen? Dan is de opleiding tot yoga docent van Sport&People wellicht iets voor jou! Deze opleiding biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot een professionele en deskundige yoga docent. Ook is de opleiding volledig geaccrediteerd door de Yoga Alliance, die wereldwijd bekend staat als de maatstaf voor kwalitatief hoogwaardige yoga-opleidingen. Dit betekent dat je na het afronden van de opleiding een gecertificeerde yogadocent bent en in aanmerking komt voor registratie bij de Yoga Alliance.

Wat zijn RYT 200 en RYT 300?

Ontdek de wereld van yoga en start jouw reis naar het worden van een geregistreerde yoga docent met de RYT 200 opleiding. RYT 200 staat voor ‘Registered Yoga Teacher’, waarbij 200 het aantal uren representeert dat je zal moeten voltooien om je diploma te behalen. De 200 trainingsuren omvat alle essentiële elementen om je te transformeren tot een bekwame yoga docent en is de perfecte springplank voor jouw yoga carrière. Na afloop van de RYT 200 opleiding kun je doorstromen naar de geavanceerde RYT 300 opleiding en jezelf verder ontwikkelen als yoga-instructeur.

Yoga opleiding

De Vinyasa flow-stijl

De geaccrediteerde online lerarenopleiding van Sport&People is gebouwd op de stijl van Vinyasa flow. Het is een dynamische en actieve vorm van yoga waarbij de verschillende yogahoudingen vloeiend in elkaar overgaan op het ritme van de ademhaling. Door deze vloeiende bewegingen ontstaat er een meditatieve flow die lichaam en geest verbindt. Vinyasa flow yoga kan zowel beginners als gevorderde yogi’s aanspreken, omdat het aanpassingsvermogen biedt voor verschillende niveaus.

Inhoud van de yoga opleiding

Leer de fundamentele principes en theorieën van yoga, bestudeer de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam, verdiep je in de filosofie van yoga en leer ademhalingstechnieken en meditatie. Met deze opleiding ontwikkel je de vaardigheden om veilige en effectieve yogalessen te geven en leer je hoe je een klas kunt opbouwen en aanpassen aan verschillende niveaus en behoeften van studenten.

Online leren op eigen tempo

Stap binnen in de toekomst van leren, rechtstreeks vanuit het comfort van je eigen huis. De opleiding is volledig Engelstalig en biedt een uitdagende leeromgeving waarin elke sessie begint met een inspirerende video van een yogales. Ervaren en diverse instructeurs begeleiden je bij het verbeteren van je kennis en yoga oefeningen.

Aarzel niet om contact op te nemen met Sport&People voor meer informatie over de opleiding en om je aan te melden. Zet je eerste stap en begin je reis om een yogi meester te worden!

Blogs

Yoga docent word je met deze opleidingen

Lees verder

Hoe kies je de juiste cursus voor jou?

Lees verder

Hoe kies je de juiste cursus voor jou

Lees verder